De marathon

8.0
The Long Walk
Auteur: 
Stephen King
1979
De marathon

De marathon (oorspronkelijk The Long Walk) is een super spannend boek van meesterverteller Stephen King dat gaat over een duivelse loopwedstrijd op het scherpst van de snee. De wedstrijd voor jongeren gaat over 700 kilometer en heeft als belangrijkste regel dat er niet langzamer dan 6 kilometer per uur mag gelopen worden. Doe je dat wel dan krijg je een waarschuwing. Heb je al drie waarschuwingen dan is de volgende waarschuwing definitief: een kogel door het hoofd. In het boek volgen we de wedstrijd van de jongeren van uur tot uur. De angst bij een waarschuwing, de angst wanneer je last krijgt bij krampen, hoe om te gaan met vermoeidheid, hoe reageer je als je ziet dat een van de andere deelnemers wordt neergeschoten ... Een dijk van een thriller die je tot op het eind op het tipje van je stoel houdt en een fascinerende leeservaring.

Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven onder het pseudoniem Richard Bachman. Onder datzelfde pseudoniem gaf Stephen King nog onder andere het eveneens zeer goede en spannende science fiction boek The Running Man uit.

Flaptekst

DE MARATHON: de af te leggen afstand is 700 kilometer. 
DE REGELS: Er mag niet langzamer dan 6 km per uur gelopen worden; men moet blijven bewegen; er zal slechts één winnaar zijn. Bij overtreding krijgen de deelnemers drie waarschuwingen. De vierde is de laatste en definitief, de kogel.
DE DEELNEMERS: honderd zorgvuldig geselecteerde jongeren, onder wie de zestienjarige Ray Garraty.
Een gruwelijke afvalrace gaat beginnen.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers

Met 'De marathon' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De marathon' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.