De Da Vinci code

8.4
in het spoor van Da Vinci
Auteur: 
Dan Brown
2003
De Da Vinci code - Dan Brown

De Da Vinci code, het best verkochte boek van Dan Brown, is een spannende en meeslepende thriller die zich afspeelt in Parijs. Kunsthistoricus Robert Langdon wordt in het verhaal verdacht van de moord op de conservator van het Louvre en gaat zelf op zoek naar de dader(s). Om de moordenaar van de conservator op te sporen moet Langdon samen met de agente Sophie Neveu het ene raadsel na het andere oplossen vanuit de wereld van Da Vinci om uiteindelijk het allergrootste geheim van de geschiedenis te kunnen achterhalen. Een spannende thriller met een hoog tempo in een kunsthistorische setting. Op de keper beschouwd is het verhaal echt wel ongeloofwaardig tot en met maar dat kan de pret zeker niet bederven. Leuke lectuur die moeilijk weg te leggen is die is geschreven door een vakman met kennis van zaken.

Andere goede boeken van Dan Brown zijn Het Bernini mysterie, Het juvenalis dilemma en het nieuwe Inferno.

Flaptekst

In Parijs loopt kunsthistoricus Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre mis; hij blijkt kort daarvoor te zijn vermoord. Voor de politie is Langdon de belangrijkste verdachte: voordat de man stierf schreef hij namelijk de woorden zoek Robert Langdon op de grond. Geholpen door agente Sophie Neveu maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci. Met Neveu begint hij een speurtocht naar het motief van de moord. Maar de politie en de moordenaar zitten hun op de hielen...

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers

Met 'De Da Vinci code' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De Da Vinci code' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.