Conclaaf

8.1
de verkiezing van een paus
Auteur: 
Robert Harris
2016
Conclaaf - Robert Harris

Conclaaf is de nieuwste thriller van de bekende schrijver Robert Harris. In het boek volgen we de verkiezing van een nieuwe paus op een besloten Conclaaf in het Vaticaan na het overlijden van de vorige paus. We volgen met name Lomelli, kardinaal-deken, en de persoon die die nieuwe verkiezing van de paus in goede banen moet leiden, maar dat gaat niet van een leien dakje. Er zijn verdenkingen tegen bepaalde kandidaten en sommige van hen zullen effectief genoodzaakt zijn om zich uit de race terug te trekken. Er is een onverwachte laatste deelnemer aan het conclaaf, een zachtzinnige bisschop van Irak die door de laatste paus in het geheim bisschop is gemaakt en die op het laatste nippertje toch aanwezig is op het conclaaf en daar de gemoederen fel beroert. Er zijn bomaanslagen in Rome die de beslotenheid van het conclaaf verstoren. Al deze verschillende dingen maken de taak van bisschop Lomelli extra zwaar en leiden zelfs tot een kleine geloofscrisis en verdenkingen naar de laatste paus toe. En dan gebeurt voor Lomelli het ondenkbare: zijn eigen naam begint ook meer en meer op de voorgrond te treden bij de verschillende verkiezingsrondes. Hij probeert zijn mede-bisschoppen af te raden voor hem te stemmen, maar is dat genoeg. Sowieso zal de nieuwe paus niet zijn wie men op voorhand verwachtte. Dat is al duidelijk.

Conclaaf vond ik zelf een erg genietbare thriller in een interessante setting. Het is zeker geen doorsnee thriller, daarvoor is het tempo te langzaam en de sfeer te zeer gericht het psychologisch volgen van het personage Lomelli. Geen boek voor iedereen dus denk ik, maar zelf heb ik het graag gelezen. op den duur ben je echt mee met het verhaal van de stemming en met de vraag wie er nu uiteindelijk zal verkozen worden. Op het einde krijgt het verhaal nog een extra twist die voor mij niet echt nodig was maar die ook geen afbreuk doet aan het boek. een andere bestseller van Harris die ik zelf ook best ok vond is Imperium over Cicero.

Flaptekst

De paus is dood. De deuren van de Sixtijnse Kapel sluiten en volgens de eeuwenoude traditie zullen honderdzeventien kardinalen hun stem moeten uitbrengen in de geheimzinnigste verkiezing ter wereld. De kardinalen zijn allen zeer vrome mannen. Maar ze zijn ook ambitieus en elkaars rivalen. In de volgende tweeënzeventig uur zal een van hen de machtigste spirituele leider op aarde worden.

Al snel wordt duidelijk dat een van de gedoodverfde kanshebbers een groot geheim verbergt. Een geheim dat het voortbestaan van het Vaticaan op het spel kan zetten.

Kopen

logo bol.comConclaaf NL PB <€25   logo bol.comebook ster voordelig NL E-BOOK <€10
logo bol.comConclave EN HC €25   logo bol.comebook EN E-BOOK €10

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers

Met 'Conclaaf' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Conclaaf' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.