De meester

8.2
The Strain
Auteur: 
Guillermo del Toro & Chuck Hogan
2009-2011
De meester

The Strain, in het Nederlands De meester, is een oorspronkelijk driedelige originele vampiertrilogie van regisseur Guillermo del Toro die momenteel ook als tv-serie is verfilmd. Een spannende serie met een originele inkijk op het oude vampierthema die erg vlot wegleest en moeilijk weg te leggen is. Geen literatuur maar onvervalste, ouderwetse suspense in een modern jasje die een echte aanrader is in het genre. De boeken combineren het beste uit het thriller en horror genre tot een unieke romanserie die een blijvende indruk achterlaat, ook door het gebruik van allerlei mythologische en historische elementen die een overtuigend geheel creëren. Een aanrader voor wie eens graag griezelt.

Flaptekst De meester

Na de landing op JFK Airport valt de elektriciteit van een Boeing 777 weg en wordt al het radiocontact verbroken. Aan boord is het donker en dodelijk stil. Hulpdiensten verzamelen zich. In de spierwit uitgelichte romp verschijnt een zwarte streep. Een deur opent zich traag...

Zo begint een escalerende, epische strijd tussen mens en monster van de visionaire regisseur Guillermo del Toro en bestsellerauteur Chuck Hogan. Del Toro balt zijn encyclopedische kennis van bovennatuurlijke verhalen samen. Hij put vrijelijk uit de Bijbel, Oost-Europese folklore en Mesopotamische bronnen en beschrijft met enorme flair niets minder dan het einde van de wereld. Hogan brengt unieke biologische en historische details in en levert een adembenemende pageturner.

'Uitmuntend... goed van tempo en zeer verontrustend. Ik zal het de hemel in prijzen zodra het uitkomt.' Chris Rickert, Joseph-Beth Booksellers, Pennsylvania

Guillermo del Toro (1964) is een van de meest spraakmakende regisseurs van dit moment. Hij regisseerde en schreef onder andere Pan's Labyrinth.
Chuck Hogan is de auteur van Prince of Thieves, dat in 2005 de prestigieuze Hammett Prize won en door Stephen King werd geprezen.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers - beste horror boeken

Met 'De meester' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De meester' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.