Stilte

8.4
Silence
Auteur: 
Shusaku Endo
1966
Beste historische romans: Stilte door Shusaku Endo

Shusaku Endo was een Japans schrijver. Hij wordt gezien als een van de grootste Japanse schrijvers uit de ‘derde generatie' van na de Tweede Wereldoorlog. Endo was rooms katholiek, eerder een uitzondering in Japan, en in zijn werken zijn veel referenties naar zijngeloof terug te vinden, zo ook in zijn bekendste historische roman Stilte, die onlangs verfilmd werd door Martin Scorcese. dat is ook de reden dat het boek, en terecht, terug in de belangtelling is gekomen. Stilte is een op historische feiten gebaseerde roman die zich hoofdzakelijk afspeelt in het Japan van rond 1640. Twee Portugese missionarissen proberen om de weinige christenen, die nog in Japan zijn overgebleven na de massale vervolgingen en na het instellen van de doodstraf op het aanhangen van het christendom, te helpen bij het in stand houden en het verspreiden van hun geloof. Een en ander loopt op echter op een mislukking uit, en de Japanse gelovigen die de missionarissen helpen worden daarvan het slachtoffer. Ook voor de missionarissen wordt het erg moeilijk. Zij worden uiteindelijk alletwee gevat door de Japanse autoriteiten en gemarteld. En ondertussen blijft hun god zwijgen, vandaar ook de titel van het boek: Stilte. 

Flaptekst

'Stilte' is het aangrijpende meesterwerk van de Japanse schrijver Shusaku Endo en is verfilmd als 'Silence' door regisseur Martin Scorsese met Liam Neeson en Andrew Garfield in de hoofdrol. In 1638 vertrekt de jonge Portugese priester Sebastian Rodrigo naar Japan, om daar te helpen bij het verspreiden van de katholieke leer. Hij weet dat hem een zware taak wacht: de Japanse machthebbers keren zich de laatste jaren steeds feller tegen de christenen. Ze worden opgejaagd, gedwongen hun geloof te verloochenen, gemarteld en gedood. Waar de jonge priester echter niet op voorbereid is, is dat zijn eigen geloof zwaar op de proef wordt gesteld. Want als de mensen die hij wil helpen, vanwege zijn overtuiging de dood vinden - wat is dan de zin van zijn komst naar dit vijandige land? En waarom heeft zijn grote voorbeeld, priester Ferreira, hun orde verraden? Erger nog: waarom lijkt God in alle talen te zwijgen?

Waardering: 
Nog geen stemmen

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste historische romans

Met 'Stilte' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Stilte' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede historische romans. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste historische romans. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze fantasy boeken voor volwassenen, onze lijst met beste horror boeken of onder science fiction boeken.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.

Reactie toevoegen