Shogun

8.7
A Novel of Medieval Japan
Auteur: 
James Clavell
1975
Shogun - James Clavell

Shogun is een boek van James Clavell dat zich afspeelt in het feodale zeventiende eeuwse Japan. Na de dood van de Taiko, de absolute heerser van Japan, is zijn zoon te jong om de macht over te nemen en ontspint zich een machtstrijd tussen de belangrijkste daimyo van het land. In deze gespannen situatie strandt het schip Erasmus van de Engelse loods John Blackthorne op het strand van het dorpje Anjiro in Japan. Anjiro valt onder het leenheerschap van de belangrijkste daimyo van het moment, Toranaga geheten in het boek (in het echt gaat het om Iëjasoe Tokugawa). Blackthorne heeft zijn eigen agende, de strijd tegen de machtige Jezuieten in Japan, maar wordt algauw een vazal van Toranaga waardoor hij mee wordt opgenomen in de strijd van die laatste om Shogun, opperheer van Japan, te worden. Ondertussen wordt Blackthorne verliefd op de lieftallige samoerai vrouwe Mariko, wat de zaken nog meer gecompliceerd maakt. Een spannend boek dat ook erg interessant is vanwege de vele details over het feodale Japan en zijn samoerais. Een aanrader.

Van Clavell verschenen verder nog onder andere Noble House, Tai-Pan en Gai-Jin, die zich allemaal in Azië afspelen.

Flaptekst

An explorer in seventeenth-century Japan, ambitious Englishman Blackthorne encounters the powerful and power-hungry Lord Toranaga and Catholic convert Lady Mariko.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste historische romans

Met 'Shogun' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Shogun' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede historische romans. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste historische romans. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze fantasy boeken voor volwassenen, onze lijst met beste horror boeken of onder science fiction boeken.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.

NL - Trio