The Excorcist

8.1
een duivelsuitdrijving
Auteur: 
William Peter Blatty
1971
Beste horror boeken: The Excorcist

The Exorcist van William Peter Blatty is natuurlijk vooral bekend van de film maar het boek is zo mogelijk nog pakken angstaanjagender dan de film. Het verhaal begint bij pater Merrin, een Jezuïeten pater die in Irak werkt als archeoloog. Op een dag vindt hij een klein, oud afgodsbeeldje van de Akkadische godheid Pazuzu. Merrin is bang dat hij een oeroude demoon heeft vrijgelaten door het beeldje op te graven. Enkele, vreemde gebeurtenissen doen Merrin er steeds meer en meer in geloven dat hij iets van puur kwaad in de wereld heeft gebracht. Ver weg, in Georgetown in de Verenigde Staten hoort Chris MacNeil vreemde dingen in haar huis. Ook doen zich een aantal vreemde verschijnselen voor. Chris beseft niet dat een vrijgelaten demon haar huis is binnengedrongen. Haar dochter, Regan, begint zich kort daarna vreemd te gedragen. Ze gebruikt opeens de meest obscene scheldwoorden en op een feestje urineert ze, voor tientallen mensen, op de grond. Eerst denkt Chris dat Regan psychisch ziek is, maar onderzoeken wijzen niets uit. Maar nadat Chris een bovennatuurlijk verschijnsel van dichtbij heeft meegemaakt, is zij ervan overtuigd dat haar dochter bezeten is. Dan begint de echte horror pas.

The Excorcist is een spannend boek dat met een eigen stijl is geschreven. Vaak korte, wat zenuwachtige zinnen maar met een goede uitwerking van verschillende interessante personages die het verhaal doen leven. Het boek bevat veel meer seksueel getinte scènes dan de film, wat voor sommige lezers moeilijk kan zijn aangezien het gaat om de beschrijving van de bezetenheid van een twaalfjarig meisje. Een aanrader voor wie houdt van horror en griezelen.

Flaptekst The Excorcist (Engels)

The Exorcist is as superior to most books of its kind as an Einstein equation is to an accountants column of figures. New York Times Book Review

Four decades after it first terrified the world, William Peter Blatty’s The Exorcist is back! An extraordinary classic work of horror and dark paranormal suspense widely considered one of the most frightening novels ever written. Blatty's masterpiece of unrelenting chills was the basis for the acclaimed Academy Award-nominated motion picture directed by William Friedkin and starring Ellen Burstyn and Max Von Sydow. Rediscover the power ofThe Exorcist in this stunning 40th Anniversary Edition, as a desperate mother and two priests fight to free the soul of a little girl from a supernatural entity of pure malevolence.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste horror boeken

Met 'The Excorcist' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Excorcist' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.