The Enemy

8.0
kinderen versus volwassenen
Auteur: 
Charlie Higson
2009-2015
The Enemy (Charlie Higson)

The Enemy van Charlie Higson is een zevendelige horrorserie voor de jeugd, maar evengoed voor volwassenen, die zich afspeelt in een London waar alle volwassenen in zombies zijn veranderd. Zombies die dan nog eens verlekkerd zijn op het eten van vlees van jonge kinderen. Veel kinderen sterven al vrij snel maar de overgebleven kinderen (allemaal minder dan 15 jaar) organiseren zich in losse groepjes en vechten terug. In het begin zijn die zombie volwassenen nog vrij traag en slecht of niet georganiseerd maar naarmate de tijd vordert merken enkele van de kinderen dat dit stilaan verandert en dat de vleesetende volwassenen sterker, sneller en slimmer worden. Dat is het teken voor veel kinderen om zich te gaan verenigen in grotere groepen en in beter te verdedigen gebouwen in London. Uiteindelijk zal het komen tot een grote eindstrijd, een veldslag tussen kinderen en mama's en papa's die zijn gelijke niet kent in de geschiedenis. Een strijd op leven en dood. Tegelijkertijd blijft er de hoop dat er een remedie kan gevonden worden tegen het virus dat er voor verantwoordelijk is dat de zombies ontstonden in de eerste plaats.

Een spannende en griezelige serie boeken waarbij verschillende kinderen en groepjes kinderen worden gevolgd in hun strijd tegen de zombies, vaak tot hun dood. Tegelijk ook een ontdekkingstocht door het toeristische London waar de kinderen vaak hun toevlucht nemen in bekende gebouwen zoals het parlement, historisch museum en de Tower. Voor jongeren die al wat kunnen omgaan met griezel en voor volwassenen met een jonge geest. Verschillende elementen die je aandacht blijven houden bij het verhaal zijn knap in de plot verweven. Ik zelf heb alle zeven de boeken dan ook gelezen, al heb je na zeven boeken wel voor lange tijd genoeg van zombies lijkt me. Toch een aanrader, wel enkel in het Engels voorlopig.

Flaptekst

The first unputdownable adventure story in this phenomenal series, from the author of the bestselling Young Bond series and award-winning comedy writer and performer (The Fast Show, Down the Line), Charlie Higson.

They'll chase you.
They'll rip you open.

They'll feed on you . . .

When the sickness came, every parent, policeman, politician - every adult - fell ill. The lucky ones died. The others are crazed, confused and hungry.

Only children under fourteen remain, and they're fighting to survive.

Now there are rumours of a safe place to hide. And so a gang of children begin their quest across London, where all through the city - down alleyways, in deserted houses, underground - the grown-ups lie in wait.

But can they make it there - alive?

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste horror boeken

Met 'The Enemy' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Enemy' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.