My Work Is Not Yet Done

8.3
Three Tales of Corporate Horror
Auteur: 
Thomas Ligotti
2002
My Work Is Not Yet Done

Thomas Ligotti is een niet zo bekende Amerikaanse horror schrijver die niettemin een grote invloed heeft op andere horror schrijvers. Zijn werk is ondertussen indirect wel bekend geworden door de uitstekende HBO tv-serie True Detective, waarvan een groot deel van de dialogen van de eerste jaargang zijn gebaseerd op zijn boeken. Van Ligotti wordt wel eens gezegd dat hij 'metafysische horror' schrijft. Het gaat vaak om personages die zich niet thuis voelen in onze huidige maatschappij en die last hebben van een soort van existentiële angst. Er is ook een groot wantrouwen ten aanzien van andere mensen en hun motieven en de onmenselijkheid van veel instituten. De manier waarop onze maatschappij in elkaar zit wordt daarbij scherp geanalyseerd, maar, en dat is voor mij een heel grote troef, soms ook met de nodige (zwarte) humor en in een knappe schrijfstijl.

My Work Is Not Yet Done is niet het bekendste werk van Ligotti maar het is het boek dat ik onlangs met veel plezier heb gelezen. My Work Is Not Yet Done gaat over de onmenselijkheid van de Amerikaanse bedrijfscultuur binnen de grote bedrijven. Die bedrijven zijn entiteiten die op zich bestaan en een eigen onbegrijpbare agenda hebben. Binnen die bedrijven zijn het de meest onmenselijke werknemers (vaak managers) die zich er het best thuis voelen. De hoofdpersonages van ligotti zijn daarvan het slachtoffer. Maar één van hen wil wraak nemen, maar nietig als de mens is, zal hij uiteindelijk ook het slachtoffer worden van zijn eigen wraak, van het zwarte in de mens. Enkel in het Engels te verkrijgen maar een echte aanrader voor wie eens een heel ander soort van horror wil gaan lezen. Het bekendste werk van Ligotti is de verhalenbundel Songs of a Dead Dreamer & Grimscribe, een boek in de bekende Penguin reeks dat ik zelf zeker nog ga lezen.

Engelse flaptekst

A haunting tale of one man's inventive revenge against his employers.

When Frank Dominio is suddenly sacked it seems there was more than a grain of truth to his persecution fantasies. As he prepares to get even, he finds an ally in a malevolent force that grants him supernatural powers. Frank takes his revenge in the most ghastly ways imaginable, but there will be a price to pay once his work is done.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste horror boeken

Met 'My Work Is Not Yet Done' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'My Work Is Not Yet Done' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.