Fantastische verhalen

7.8
Auteur: 
Guy de Maupassant
1885
Fantastische verhalen

Fantastische verhalen van de Franse negentiende eeuwse schrijver Guy de Maupassant bevat een verzameling van de meest fantasierijke en soms angstwekkende verhalen van de Franse naturalist. Het is natuurlijke geen echte horror maar sommige van de vertellingen zoals De Horla en De monstermoeder, maar ook andere, mogen toch tot het horrorgenre gerekend worden. Met enige overdrijving zou je het literaire horror mogen noemen. Nu ja, de verhalen zijn sowieso erg de moeite vind ik en literair gezien zijn het vaak, soms wat barokke, pareltjes. Een boekje dat ik in mijn jonge jaren graag heb gelezen en dus hier toch wat wil promoten.

Flaptekst

Van de Franse naturalisten Zola, Huysmans, Alexis Céard en anderen blijkt Guy de Maupassant (1850-1893) door de jaren heen de meest gelezen auteur te zijn: nog altijd worden zijn honderden verhalen en novellen – Yvette, Boule de suif, Sur l'eau, Le Horla enz. – in tal van landen herdrukt, en met veel succes is een aantal ervan voor de televisie bewerkt. Van zijn romans zijn er drie klassiek geworden: Une Vie, Bel Ami en Pierre et Jean. Hoofdthema van laatstgenoemde 'petit roman' is de jaloezie: jaloezie heerst er tussen Pierre – donker van uiterlijk, gesloten van karakter – en Jean Roland, die blond en openhartig is. Pierre's naijver wordt vergroot wanneer zijn jongere broer een aanzienlijk bedrag erft van een oude huisvriend van de Rolands, en het groeiende wantrouwen dreigt het huiselijke leven tot een hel te maken.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste horror boeken

Met 'Fantastische verhalen' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Fantastische verhalen' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.