De beste boeken van Stephen King

The Stand -  Stephen King

Een top tien van veelschrijver en master of suspense Stephen King. Geen makkelijke keuze, en ik geef toe dat ik de voorkeur geef aan het oudere werk van Stephen King, maar hier gaat hij dan. Tien horror boeken om van te houden.

1. Het / It Stephen King

Het (It) van Stephen King is voor mij het meest griezelige boek dat ik al gelezen heb en het beste boek van Stephen King. Ik herinner me dat ik in mijn jeugd het boek niet kon wegleggen ook al wilde ik dat omdat ik de spanning op de duur te ondraaglijk vond worden. De clown in het boek is voor mij het meest iconische en goed uitgewerkte horror personage aller tijden, al vraag ik me ook af of het boek zoveel indruk op me zou gemaakt hebben als ik het pas op latere leeftijd had gelezen. Sowieso is het boek een van de beste horror boeken die er zijn en is het een echte aanrader voor wie eens goed wil griezelen.
meer over 'Het' - kopen op bol.com

2. De beproeving / The Stand - Stephen King

Een geweldig boek van Stephen King dat meestal onder horror wordt ondergebracht maar dat evengoed elementen van fantasy bevat. Een virus doodt bijna alle mensen. De overgebleven mensen moeten kiezen tussen goed en kwaad, tussen Mother Abagail en de duistere Randall Flagg. Een echte klassieker en voor mij een van de beste boeken van meesterverteller Stephen King. Een epische fantasy saga over moed en zelfopoffering.
meer over De beproeving / The Stand - kopen op bol.com

3. Bezeten stad / Salem's Lot

Dit moet zowat het beste 'klassieke' vampierenboek zijn dat al verschenen is. Een angstaanjagend boek dat moeilijk weg te leggen valt, al zou je dat soms wel willen. Suspense van de zuiverste soort over een stadje dat ten prooi valt aan vampiers. De vampiers in het boek zijn werkelijk demonisch en de spanning wordt tot ongekende hoogten opgebouwd.
meer over Bezeten stad / Salem's Lot - kopen op bhol.com

4. De Shining / The Shining

Thriller over de jonge Danny Torrance die samen met zijn vader en moeder in een afgelegen hotel woont waar de vader als huismeester werkt. De jonge Danny heeft een gave, 'het 'licht', waarmee hij soms afgrijselijke visioenen ziet. Ondertussen raakt zijn vader er meer en meer van overtuigd dat het een uitstekend idee zou zijn zijn familie met een bijl te doden. Ook weer heerlijke suspense van King en een terechte klassieker.
meer over 'De Shining'kopen op bol.com

5. Misery

Een schrijver wordt na een auto ongeluk opgevangen, of beter: opgesloten, door een van zijn ferventste fans. Er is één probleem: zij kan niet aanvaarden dat haar favoriete personage Misery, uit een van de boeken van de schrijver, is komen te overlijden. Zij dwingt de schrijver om het boek waarin Misery overlijdt te herschrijven. Als hij daar niet wil op ingaan of probeert te ontsnappen blijkt dat zijn beschermster een echte psychopate is.
meer over Miserykopen op bol.com

6. De scherpschutter / The Gunslinger

Het eerste deel van de erg populaire 'Donkere Toren' serie van King. Dit eerste deel is voor mij niet het beste van de serie, maar aangezien het het begin ervan is staat het hier in het lijstje. De Donkere Toren van Stephen King is anders dan zijn andere boeken. Een echt horror en fantasy universum van eigen makelij dat je moet lezen om het te ontdekken. Wereldwijd is dd Donkere Toren serie een enorme bestseller en één van de beste cross overs tussen fantasy en horror.
kopen op bol.com

7. De marathon / The Long Walk

Ongelooflijk spannend boek over een 700 kilometer lange loopwedstrijd waaraan enkel jongeren mogen deelnemen. Een vereiste voor de deelnemers: je mag niet trager dan 6 kilometer per uur lopen. Doe je dat wel dan krijg je drie waarschuwingen. Na die derde waarschuwing volgt de kogel.
meer over De marathon / The Long Walk - kopen op bol.com

8. Dodelijk dilemma / The Dead Zone

Roman over een paranormaal begaafde man die na een auto ongeluk in de toekomst van mensen kan kijken wanneer hij hen aanraakt. Wanneer hij iemand aanraakt die als toekomstig president van de Verenigde Staten een kernoorlog zal veroorzaken is de vraag of hij hier iets moet aan proberen te doen of niet. Een psychologische thriller.
kopen op bol.com

9. De talisman / The Talisman

Een van de weinige werken van Stephen King (hier in samenwerking met Peter Straub) dat onder te brengen valt onder echte fantasy. In het boek bereist de jonge Jack Sawyer een parallelle, fantastische wereld wereld op zoek naar een talisman die zijn stervende moeder kan genezen. Het is King natuurlijk dus in die parallelle wereld zijn niet enkel goedaardige wezens te vinden. Een erg leuk boek om te lezen.
meer over 'De talisman'kopen op bol.com

10. Vlucht naar de top / The Running Man

Science fiction roman van Stephen King over een Amerika waar de economie totaal is ingestort en de totalitaire regering de bevolking zoet houdt met televisie. In één van de shows 'The Running Man' worden deelnemers opgejaagd door professionele moordenaars. Hoe langer je meedoet, hoe meer geld je verdient. Als je heel de show overleeft wordt je miljonair. Ene Ben besluit deel te nemen maar hij merkt al snel dat de regels van het spel niet zo eerlijk zijn als men wil aangeven. Daarom besluit hij het spel volgens zijn eigen regels te spelen. Een erg spannende thriller die werd verfilmd met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
kopen op bol.com

Zo, wil je nog meer horror ontdekken, bekijk dan zeker eens mijn lijst van beste horror boeken van het moment op BesteBoeken.be. Wil je nog meer goede horror boeken ontdekken? Kijk dan eens op Boekentips.com naar de lijst van beste horror boeken ooit, of naar de beste vampieren boeken ooit. In die 2 lijstjes vind je boeken die wereldwijd tot de klassiekers in het genre worden beschouwd.