Caesar

9.0
Auteur: 
Adrian Goldsworthy
2009
Caesar - Adrian Goldsworthy

Adrian Goldsworthy is een historicus die klassieke en moderne geschiedenis studeerde aan de universiteit van Oxford en daar promoveerde op de oorlogsmachine van het Romeinse leger. Daarna was hij onder meer verbonden aan de universiteiten van Cardiff en Londen. De laatste jaren legt hij zich volledig toe op het schrijven. Een van de beste en meest doorwrochte boeken die hij schreef is deze biografie Caesar van de Romeinse veldheer en politicus Julius Caesar die onder andere bekend is omdat hij Gallië (met daarbij België) veroverde.

Gaius Julius Caesar is zonder enige twijfel de beroemdste Romein die ooit heeft geleefd. Als politicus klom Caesar in korte tijd op naar de machtigste positie in de Republiek. Hij had affaires met vrouwen van zijn opponenten en met vele andere vrouwen, inclusief de mooie en raadselachtige Cleopatra. Als militair was hij geniaal, en verantwoordelijk voor een aantal van demeest spectaculaire overwinningen in de geschiedenis: in minder dan tien jaar veroverde hij heel Gallië, viel Duitsland binnen en zette twee keer voet op Britse bodem.

Classicus Adrian Goldsworthy schetst op basis van bronnen uit de Romeinse tijd het leven van Caesar tegen de achtergrond van de mediterrane wereld waarin hij leefde en van de rijke maar turbulente samenleving die hem voortbracht. Het resultaat is een meesterlijk boek, dat alle aspecten van Caesars persoon de politicus, de generaal en de mens in één band bijeenbrengt.

Goldsworthy schreef nog veel meer uitstekende werken over de Klassieke Oudheid, kijk hier welke daarvan nog beschikbaar zijn in het Nederlands.

Waardering: 
Gemiddeld: 9 (1 stem)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in Romeinse Klassieke Oudheid

Met 'Caesar' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Caesar' niet het klassieke boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede werken uit de Klassieke Oudheid. Neem eens een kijkje naar onze lijst van werken uit de Klassieke Oudheid.

Reactie toevoegen