De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag

8.1
een van Nederlands best verkopende dichters
Auteur: 
Jean Pierre Rawie
2012
De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag

De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag uit 2012 is een van de best verkopende dichtbundels van enfant terrible en dichter Jean Pierre Rawie die bekend staat of stond om zijn soms buitenissige levensloop. Gedichten die veel mensen aanspreken maar die ook de criticus kunnen doen nadenken. Wie bekend wil zijn met de Nederlandse dichtkunde moet zeker zijn werk eens gelezen hebben en deze bundel vormt daarvoor een goed begin.

Jean Pierre Rawie heeft een wekelijkse column in de cultuurbijlage (op vrijdag) van het Dagblad van het Noorden en levert regelmatig bijdragen aan de tweewekelijkse opiniekrant Argus.

In zijn woonplaats Groningen, maar ook daarbuiten, staat Rawie bekend om zijn flamboyante levensstijl. In 1987 werd hij met een beschadigde alvleesklier door overmatig drankgebruik en een longontsteking opgenomen in een ziekenhuis en verkeerde hij drie maanden op de grens van leven en dood. Hierna leek Rawie aanvankelijk zijn leven enigszins te hebben gebeterd, wat volgens sommige critici zijn werk ten goede kwam.

Met Annie M.G. Schmidt, Nel Benschop en Toon Hermans behoort hij tot de best verkopende dichters van Nederland. Zinnen uit zijn werk duiken vaak op in rouwadvertenties

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste dichtbundels